Skip to main content

Notice: This Wiki is now read only and edits are no longer possible. Please see: https://gitlab.eclipse.org/eclipsefdn/helpdesk/-/wikis/Wiki-shutdown-plan for the plan.

Jump to: navigation, search

EclipseCon2023 CommunityDay EclipseIDEWorkingGroupAndEclipsePlatform

Eclipse IDE Working Group at EclipseCon 2023 Community Day

Community Day at EclipseCon is returning to Ludwigsburg, Germany on Monday, October 16, 2023. The Eclipse IDE Working Group and Eclipse Platform Community are meeting up at Community Day to share our progress in 2023.

Manoj Palat will be present to show platform updates and of course information on the latest JDT releases.

The Eclipse IDE Working Group will present information regarding the community and progress in 2023. Highlights include some of the completed items from Developer Funding provided by the IDE Working Group. In addition Vector, SAP and Yatta will show some of the developments which they have been working on to improve the Eclipse IDE UX.

Come and meet the Eclipse IDE community with other committers & contributors, and share your thoughts and ideas. Hope you can all make it!

Materials: https://drive.google.com/drive/folders/13MJ1W-QN7z56TB6ptWYbSQ-ybuHhJT4B?usp=drive_link

Schedule

Date 16 October 2023, Monday
Time 14:00 - 17:30 CET
Place Room Seminarraum 5

Agenda

Eclipse IDE Working Group - Monday 16 October - 14:00 - 17:30 CET

Time Duration Topic Speaker/Moderator/Presenter
14:00 15 min [Introduction, Welcome Remarks and Introduction of Communities' Members] Mark Goodchild and Manoj Palat
14:15 15 min [Eclipse IDE WG - 2023 Overview and Progress] Mark Goodchild
14:30 20 min [ Planning Council Update] Martin Lippert and Jonah Graham
14:50 20 min [ Developer Funding Initiative] Sharon Corbett
15:10 15 min Break n/a, break
15:25 20 min [Developer Funding Showcase] Jonah Graham
15:45 30 min New Contributions to Eclipse platform Vector/SAP/Yatta
16:15 15 min Break n/a, break
16:30 20 min Eclipse Platform Update Manoj Palat
16:50 30 min Panel discussion and Q&A Everyone!

Register

Register for EclipseCon 2023 - no separate registration required for this session For steps to register, please see - https://www.eclipsecon.org/2023/registration

Join us on Monday, October 16, 2023 for a day designed to support Eclipse working groups and project teams. To participate in Community Day, register for an All Access Pass for EclipseCon, or register for a Community Day Only pass. The registration fee varies with the type of pass. The content is organized by the Eclipse IDE, Platform, and SDK community groups, with logistical support provided by the conference team. Community Day is open to everyone; you don't need to be a member of a particular working group or project in order to participate.

Q & A

Please add questions for the Discussion Topics
Questions for the Community Day - putting the question here is optional, you can bring points to discuss in the session as well. (Please add your name against your item) Format

  1. Discussion Point - Person
  2. Discussion Point 1 - Person
  3. Discussion Point 2 - Person
  4. Discussion Point 3 - Person

Wiki page Help and Organizers

  1. Mark Goodchild
  2. Manoj N Palat
  3. Gerald Mitchell


https://wiki.eclipse.org/Category:EclipseCon

Back to the top