Skip to main content

Notice: this Wiki will be going read only early in 2024 and edits will no longer be possible. Please see: https://gitlab.eclipse.org/eclipsefdn/helpdesk/-/wikis/Wiki-shutdown-plan for the plan.

Jump to: navigation, search

EclipseCon 2023 Automotive Community Day

EclipseCon 2023 - Community Day - Automotive@Eclipse

Agenda - Monday October 16th, 2023, 08:30 - 18:30 CET

Time Duration Topic Presenter
08:30 Morning Coffee
Meet the Automotive@Eclipse community
09:00 10 min Welcome, Agenda Andy Riexinger (Bosch)
09:10 10 min Automotive TLP
  • PMC
  • Project Overview, new Project Proposals in 2023 (short overview of the projects)
  • Landing Page (if available)
Harald Mackamul, Andy Riexinger (Bosch)
09:20 20 min openPASS Arun Das (BMW), Abhijit Thorat (Ansys)
09:40 10 min Future contribution of Ansys to openPass Arun Das (BMW), Abhijit Thorat (Ansys)
09:50 20 min openMobility Robert Hilbrich (DLR)
10:10 20 min openMDM Hans-Dirk Walter (Karakun)
News from Automotive
10:30 30 min Catena-X - Big Picture and Status Roman Werner (ZF), Daniel Miehle (BMW)
11:00 15 min - - - B R E A K - - -
11:15 30 min Catena-X - KITs Deep Dive Maximilian Ong (Mercedes Benz)
11:45 20 min Mobility Operations (MobilityOps) Martin Reuss (7p)
12:05 25 min openPASS - Stochastic Cognitive Model (SCM) for driver behavior Arun Das (BMW), Dominik Jantschar (BMW)
12:30 90 min --- Lunch ---
News from Software-defined Vehicle (SDV)
14:00 15 min SDV Working Group Sara Gallian (EF) - tbc
14:15 15 min Eclipse Adore Matthias Nichting (DLR)
14:30 15 min New SDV Projects (1): Eclipse openDuT Thomas Irmscher (ETAS), Johannes Baumgartl (Mercedes Benz Inno Tech), Oliver Hartkopp (VW), Juergen Wurzinger (AVL)
14:45 15 min New SDV Projects (2): Eclipse BlueChi Paul Wallrabe and Michael Engel (RedHat)
15:00 15 min New SDV Projects (3): Eclipse Zenoh: Unifying Car Communication from the MCU to the Cloud Angelo Corsaro (ZettaScale)
15:15 15 min Major Updates to existing Projects (1): Eclipse Ankaios Kaloyan Rusev (Elektrobit)
15:30 15 min Major Updates to existing Projects (2): Maturity badges with Eclipse Developer Console Sebastian Lang (T-Systems)
15:45 30 min - - - B R E A K - - -
16:15 15 min Major Updates to existing Projects (3): Eclipse UProtocol Steven Hartley (GM) - remote
16:30 30 min Tech Talk (1): Eclipse Capella Martin Le Bourgeois (Obeo)
17:00 30 min Tech talk (2): SW Orchestration Leonardo Rossetti (RedHat), Holger Dormann (Elektrobit), Ibrahim Armac (ETAS), Lauren Datz (Microsoft)
17:30 Meet and Greet all

Agenda - Tuesday October 17th, 2023, 09:00 - 12:00 CET (TBC) ===

Time Duration Topic Presenter Room
09:00 2 hours Eclipse SDV Process: Theoretical Background Dana Vede (Eclipse) Pres Room (U-Shape)
11:00 30 mins break --- ---
11:30 1:30 hours Eclipse SDV Process Demos: Requirement tracing with Open fast trace, SonarCube with static code analysis and test coverage Dana Vede (Eclipse), Kai Hudalla (Bosch) Pres Room (U-Shape)
11:30 1:30 hours SW Orchestration workshop Daniel Krippner (Bosch), Filipe Prezado (Microsoft) Konf 1 (U-Shape)

Copyright © Eclipse Foundation, Inc. All Rights Reserved.